Cursusaanbod
Agenda
FAQ
Verhuur
Verkoop
Service & Info
Links

Even voorstellen...

Mijn naam is René van Hoppe, schoolhouder en instructeur van de deltavliegschool.
Jouw opleiding tot zelfstandig deltapiloot verzorg ik op verschillende mooie locaties in Europa. Naast het begeleiden van jouw (persoonlijke) opleidingstraject, ga ik zelf ook nog steeds graag deltavliegen! Afgelopen zomer heb ik buiten de cursussen o.a. gevlogen in Frankrijk in de buurt van Annecy. Ik herinner me nog goed bij een van mij vluchten dat ik tijdens het zoeken naar een thermiekbel na de eerste cirkels werd vergezeld door een buizerdachtige roofvogel die onder mij mee ging thermieken.
Behalve dat het fantastisch is, houd ik hiermee ook mijn ervaring op peil!

Achtergrond

Sinds ik het me kan herinneren, ben ik altijd door het vliegen gefascineerd geweest. Ooit zelf gaan vliegen leek een droom te blijven, omdat ik dacht dat het buiten mijn bereik lag... totdat ik op vakantie in Zuid-Frankrijk met het deltavliegen in aanraking kwam! In Thorame heb ik toen bij Diederik Meeusen een duovlucht gemaakt, waarbij ik na 20 minuten thermieken op ongeveer 2400m hoogte in één oogopslag de Alpen kon overzien en rechts de Middellandse zee. Het was voor mij toen duidelijk: dit wil ik ook!! Inmiddels heb ik op veel mooie locaties gevlogen. Ik deel mijn enthousiasme over het vliegen graag met anderen en ben zo ook instructeur geworden!

                               

Visie op Deltavliegen

Het vele vliegen op verschillende lokaties met allerlei wisselende (weers)omstandigheden heeft me een schat aan ervaring opgeleverd. Verder heb ik als afgestudeerd elektrotechnisch docent veel onderwijservaring opgedaan gedurende de afgelopen 10 jaar op de Technische Universiteit in Eindhoven. Ervaring die ik gebruik om mijn cursisten op te leiden tot zelfstandige piloten die zelf verantwoorde beslissingen kunnen nemen. Met goed materiaal, een degelijke opleiding en de juiste mentaliteit zijn de risico's minimaal.

Een goede opleiding bestaat uit veel ervaren (zelf vliegen dus!) en de nodige kennis om verantwoord zelf te kunnen vliegen. Beide aspecten zitten in de opleiding in elkaar verweven op een aanvullende en betekenisvolle manier. Verder ken ik de risico's die aan onverantwoord vliegen zijn verbonden. Wanneer je er als cursist technisch en mentaal aan toe bent kom je steeds hoger. Als ik de cursisten tijdens een week steeds beter gecontroleerde glijvluchten zie maken, geniet ik volop mee van de kick die ze van deltavliegen krijgen.