Cursusaanbod
Agenda
FAQ
Verhuur
Verkoop
Service & Info
Links

 

Routebeschrijving naar Monte Cucco - Italië

Om maar met de deur in huis te vallen, vanaf Utrecht zijn het 1501 hele kilometers rijden. Wel praktisch allemaal snelweg overigens. Tot enkele tientallen kilometers voor de Cucco is het allemaal snelweg. Een gemiddelde snelheid van 100 km/u is best te halen.
Onze voorkeur geniet de route over Venlo-Keulen-Karlsruhe-Bazel-Luzern-Milaan-Bologna-Rimini-Fano. Bij Fano de autobaan verlaten en ‘landinwaarts’ richting Fossombrone (de S3). Kort na Fossombrone even opletten. De weg splitst zich hier tamelijk plotseling naar ‘Roma’ en ‘Urbino’. Hier Roma aanhouden!! Bij deze splitsing heb je overigen vóór je zicht op de vliegstek bij Furlo. De tunnel waar je kort hierna induikt, gaat door de vliegberg.

Zwitserland:
Voor Zwitserland is een Autobahnvignette notwendig. Te koop bij elk ANWB-kantoor.
Door Oostenrijk is het overigens 137 km. langer. Waarvan akte……
Benzine is in Zwitserland goedkoper dan hier. Oppassen: In Zwitserland kennen ze ook flitspalen, vooral bij het binnenrijden van Luzern!! De straffen zijn er ook niet mals. Derhalve het advies: houd je aan de max.snelheid.

Italië:
Voor Italië is een rood-wit bord voor achteruit/over stekende delen een absolute must. Dit bord kost weinig en is bij ons vooral verkrijgbaar bij kampeer-artikelen zaken.
Niet laten verleiden tot overnachten langs de snelweg in N-Italië. Grote kans op beroving. Milaan-Rimini is 334 km. over een bijna kaarsrechte zesbaans autosnelweg door de Po-vlakte. Max. 130 km./uur.
Italië kent tolwegen. Te vergelijken met het franse systeem. In totaal word je hiermee op de (enkele) reis een keer of vijf geconfronteerd. Totale kosten voor onze bus in 2002 ongeveer 30 Euro. Gewone personenauto’s vermoedelijk minder. Het systeem is eenvoudig. De eerste keer (ongeveer 5 km. na de grensovergang) domweg betalen. Later, vele kilometers verder, bij zo’n station ergens op een rode knop drukken om een ticket in ontvangst te nemen om deze weer veel later ergens te betalen. Dit moet dan verderop nog een keer. Betalen kan op twee manieren. Contant of met een Visa/Creditcard. Dat laatste heeft onze voorkeur. Eerst het ticket in een gleuf duwen en vervolgens OP DE JUISTE MANIER! De creditcard. Effe wachten, en ‘pizza’. Een blikken
‘arrivideci’ en de slagboom gaat omhoog nadat je je creditcard er weer uitgehaald hebt uiteraard.
Snel en gemakkelijk. Als je tenminste die creditcard er op de juiste manier instopt!!! Anders geheid peentjes zweten. Bij de contante betaling-loketten staan vaak lange rijen.